Manifestarea este organizata de Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Microtehnologie IMT-Bucuresti si se desfasoara in fiecare an sub egida Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, IEEE-Electron Devices Society, IEEE – Filiala Romania si Electron Devices - Romania Chapter, precum si a Academiei Romane si Electrochemical Society Inc. Anul acesta are loc a 21-a editie internationala. Prima editie locala a avut loc in anul 1978 sub numele de Conferinta Anuala de Semiconductoare, motiv pentru care s-a pastrat acronimul de CAS.
Conferinta este un forum international de dezbateri pe topici stiintifice si tehnologice de ultima ora in domeniul micro –nano-bio mentinand in acelasi timp conexiunea „traditiopnala” cu electronica semiconductorilor.
Conferinta se desfasoara in limba engleza si se intinde pe durata a trei zile fiind structurata in sectiuni orale si poster, care au loc in paralel in doua sau trei sali. Traditional conferinta debuteaza cu o sesiuni plenare in care invitati din universitati si firme de prestigiu vor prezinta cele mai noi rezultate in cercetarea nationala si internationala din domeniu.
Anul acesta avem invitati pe Prof. Noel Rodriguez, University of Granada, Spain, Dr. Afshin Ziaei, Thales Researches and Technologies, France , Prof Roberto Sorrentino, Univ Perugia, Italy, Prof. Didier Pribat, Sungkyunkwan University, Suwon, Korea, Prof. Florin Udrea, University of Cambridge, United Kingdom, Dr.-Ing. Dipl.-Kfm.Georg Obermaier, Karlsruhe Institute of Technology, Germany, To Prof. Ivo W. Rangelow, Technische Universität Ilmenau, Germany, To Dr. Laurent Arurault, Université Paul Sabatier (Toulouse III), - Institut CARNOT, France. In cadrul CAS 2011 se prezinta 111 lucrari (103 curente si 8 invitate) cu autori din 16 tari de pe 3 continente(Europa, Asia si Africa).
Participarea tinerilor studenti si doctoranzi este stimulata prin scutire de taxe sau taxe reduse, precum si prin organizarea in cadrul conferintei a unei sectiuni speciale dedicate lucrarilor studentesti. IEEE Romania premiaza in fiecare an cele mai bune trei lucrari studentesti prezentate.