1. “GRAPHENE 2020 – opportunities for Europe”
GRAPHENE 2020. In zilele de 21 si 22 s-a desfasurat la Bruxelles seminarul stiintific "GRAPHENE 2020 - opportunities for Europe", menit sa faca o proiectie a perspectivei dezvoltarii acestui domeniu in Europa la orizontul anului 2020. Seminarul, organizat de Comisia Europeana, a fost deschis de catre Comisarul European pentru Cercetare si Inovare si s-a bucurat de participarea a numai putin de trei laureati ai premiului Nobel, inclusiv unul dintre cei care a luat in 2010 Premiul Nobel pentru fizica (chiar pentru grafena).
Programul manifestarii este accesibil la adresa: www.nano-link.net/e-newsletter_NANOPROSPECT/supliment_e-news19/graphene-2020-agenda_en.pdf.
Un raport succint privind acest eveniment poate fi gasit la adresa: www.nano-link.net/e-newsletter_NANOPROSPECT/supliment_e-news19/GRAPHENE2020Informare.doc.
2. ImagineNano si Conferinta “Graphene 2011”, 11-14 aprilie 2011, Bilbao, Spania
La Bilbao (Spania) are loc in intervalul 11-14 aprilie manifestarea stiintifica si expozitionala ImagineNano, pentru care s-au inscris deja peste 1000 de participanti. Una din cele 5 conferinte stiintifice care se desfasoara in paralel este “Graphene 2011” (http://www.imaginenano.com/SCIENCE/Scienceconferences_Graphene2011.php), cu o prelegere de deschidere a Prof. Konstantin Novoselov (Nobel pentru fizica, 2010) si 24 de lucrari invitate si prelegeri cheie.
Inscrierile sunt inca posibile (postere pot fi transmise pana la sfarsitul lunii martie).
Detalii pot fi gasite la adresa: www.imaginenano.com/
3. GraphITA, un workshop COST
In intervalul 15-18 mai 2011 are loc in Italia (L'Aquila-Assergi), la INFN National Labs of Gran Sasso un workshop dedicat proprietatilor fundamentale si aplicatiilor grafenei. Este vorba de un eveniment stiintific deschis de Prof. Konstantin Novoselov (Nobel pentru fizica, 2010), cu 30 de lucrari invitate si prelegeri cheie, 200 de participanti din 30 de tari. Inscrierile sunt inca posibile.
Detalii pot fi gasite la adresa: http://graphita.bo.imm.cnr.it
4. NanoBioEurope 2011,
21-23 iunie, 2011,
Cork, Irlanda
A 7-a editie a Conferintei Internationale NanoBio-Europe se va desfasura in Cork (Ireland) si va prezenta cele mai noi rezultate din domeniul nano-biotehnologiei, facilitand comunicarile interdisciplinare si noi colaborari pentru delegatii din mediul academic, industrial si clinic.
Topicile conferintei:
• Nano-enabled drug delivery technologies
• Biophotonics
• Biomaterials
• Nanobioanalytics
• In vitro diagnostics
• Integrated Systems
• Nano-enabled innovations in surgical devices and systems
Termenul pentru transmiterea rezumatelor si preinregistrare este 2 aprile 2011.
Detalii pot fi gasite la adresa: www.tyndall.ie/conferences/nanobio-europe/
5. NEMS 2011-International seminar on nanomechanical systems, 4-5 iulie 2011,Toulouse, Franta
Acest seminar se adreseaza cercetatorilor si inginerilor interesati de ultimele noutati din domeniul NEMS. Vor fi tratate atat aspectele teoretice cat si practice.
Aceasta conferinta este organizata de Observatorul francez pentru Micro si nanotehnologii (OMNT) si LAAS - CNRS, un laborator francez activ in domeniul Stiintei si Tehnologiei Informatiei.
Termenul pentru preinregistrare este 15 mai 2011.
Detalii pot fi gasite la adresa: www.omnt.fr/nems2011/
6. Comunicat de presa- privind Proiectul FP7-SOMABAT (Development of novel SOlid MAterials for high power Li polymer BATteries (SOMABAT). Recyclability of components.) .
Comunicatul poate fi vizualizat aici. Partenerul roman din acest proiect este Institutul de Chimie Timisoara al Academiei Romane.
7. Revenire: Seminarul "Noi realizari in nanoindentare", 6 aprilie 2011
AGILROM SCIENTIFIC S.R.L. si AGILENT TECHNOLOGIES va invita sa participati la Seminarul "Noi realizari in nanoindentare". Seminarul se adreseaza tuturor specialistilor interesati de tehnicile de nanoindentare, microscopie de forta atomica si microscopie electronica de scanare. Noile solutii tehnice sunt utile in sectoarele de cercetare-dezvoltare, invatamantul superior si industrie. Seminarul va avea loc miercuri, 06 aprilie 2011, intre orele 9.00 – 16.00 la Sediul INCD- Microtehnologie / IMT-Bucuresti (Str. Erou Iancu Nicolae, nr. 126 A). Vor sustine prelegeri specialisti in domeniu din cadrul firmei Agilent Technologies: Dr. Warren Oliver (USA) , Dr. Krish Narain (Anglia), Dr. Holger Pfaff (Germania). Participarea este gratuita dar inregistrarea prealabila este obligatorie. Invitatia si formularul de participare se gasesc aici.
|