Dupa o prima etapa de completare a bazelor de date (termen 15 aprilie 2011) se pot trage urmatoarele concluzii:
a. In bazele de date s-au acumulat deja numeroase informatii: exista peste 2200 de inregistrari provenind de la 30 de organizatii (care au peste 5 inregistrari fiecare). Statistica inregistrarilor este disponibila la adresa www.imt.ro/NANOPROSPECT/databases-statistics-short/
b. Formularul de cautare avansata (disponibil la adresa http://www.imt.ro/NANOPROSPECT/databases-advanced-search/) releva date suplimentare.
Astfel, circa 1/3 din inregistrari se refera la articole publicate in periodice (majoritatea ISI). Sunt insa inregistrate aproximativ 250 de proiecte, aproape 300 de echipamente si 70 de brevete. Numarul tehnologiilor si produselor este inca redus (sub 50). Numarul inregistrarilor in formularul de “carti” a depasit 50 dar, din pacate aici s-a dat dovada de exces de zel, inregistrand si articole publicate in volume sau materiale “interne” ale unor institute. Din fericire, astfel de “excese” pot fi corectate, inclusiv prin interventia celor care au introdus datele initiale (bazele de date sunt interactive).
c. Bazele de date raman in continuare deschise (o noua etapa de completare – pana la sfarsitul lunii aprilie). Atragem atentia in mod deosebit asupra informatiilor legate de:
- proiecte
- brevete
- produse
- tehnologii
unde formularele permit selectia domeniului de aplicatie. Cercetatorii interesati de un anumit domeniu trebuie sa introduca informatie specifica in sprijinul domeniului respectiv, astfel incat acesta sa se regaseasca in concluziile studiului NANOPROSPECT.